Μέσα στις ετοιμασίες για την εκπομπή των Γενεθλίων, 12 χρόνια από την επίσημη έναρξη του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου με αδιάκοπη ροή προγράμματος όλα αυτά τα χρόνια, μάθαμε με λύπη την είδηση για τον χαμό του Χρήστου Βαλασέλλη, του ανθρώπου που στήριξε αφιλοκερδώς το εγχείρημά μας, χωρίς να μας γνωρίζει, όταν μια μέρα τον πήραμε τηλέφωνο να του μιλήσουμε για την ιδέα μας. Είδε σε εμάς τον ενθουσιασμό να μυηθούμε στον χώρο του ραδιοφώνου, άκουσε με πολλή προσοχή το όνειρό μας να δώσουμε φωνή σε κάθε μαθητή και έγινε μέτοχος του οράματος, συνοδοιπόρος μας, κατά κάποιο τρόπο. Είχαμε την τιμή να αξιοποιήσουμε από τότε μέχρι και σήμερα το λογισμικό αυτοματισμού ραδιοφωνικής ροής, το παγκοσμίως γνωστό Jazler. Είναι αυτό που φιλοξένησε από την αρχή τις χιλιάδες παραγωγές των σχολείων και μέσω αυτού μπορούν όταν συντονίζονται οι ακροατές να ακούνε τις εκπομπές.

Ένας άνθρωπος με όνειρα, αστείρευτη πηγή ιδεών, ευεργέτης του European School Radio. Ήταν εκεί σε κάθε νέα μας προσπάθεια, στην εξέλιξη της αρχικής μας ιδέας και στη μορφοποίηση του μεγαλύτερου δικτύου σχολείων για ραδιόφωνο στην Ευρώπη, ώστε να έχουμε πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας και παράλληλη διασύνδεση με το πρόγραμμα Jazler που χρησιμοποιούμε, το εμπιστευόμαστε δε μας έχει προδώσει ποτέ.

Αγαπητέ Χρήστο, όταν σε καλέσαμε να σε ευχαριστήσουμε από κοντά για την προσφορά σου και να βραβεύσεις ένα από τα σχολεία μας στον Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2016” στην Αθήνα, εσύ το δέχτηκες με χαρά. Ήρθες και έκανες την απονομή στο 1ο Ε.Κ. Ιωαννίνων με το ραδιοφωνικό μήνυμα “Δικαίωμα ζωής”. Η ζωή η δική σου μπορεί να ήταν σύντομη, όμως είμαστε σίγουροι ότι ήταν γεμάτη γενναιοδωρία, προσφορά και αφοσίωση.

Καλό ταξίδι. Η εκπομπή των Γενεθλίων θα είναι αφιερωμένη σε εσένα.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Βήμα 1

Επισκφτείτε τo http://europeanschoolradio.eu/wp-login.php και συνδεθείτε μέσω Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου όπως υποδεικνύει η εικόνα

Βήμα 2

Από το μενού της ιστοσελίδας επιλέξτε το “Προσθήκη Εκπομπής”

Βήμα 3

Από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα βρείτε την ημερομηνία που θα μεταδοθεί η εκπομπή σας και πατήστε στην ώρα που επισημαίνεται πως διατίθεται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Βήμα 4

Συμπληρώστε τον τίτλο και τη περιγραφή της εκπομπής σας στα Αγγλικά, ανοίξτε τη καρτέλα “Ελληνικά” και συμπληρώστε και εκεί τον τίτλο και την περιγραφή της εκπομπής σας.

Επίσης, επιλέξτε το κουτάκι “Ζωντανή Εκπομπή” και αλλάξτε τη γλώσσα στα Greek, Modern

Τέλος, διαλέξτε τις θεματικές της εκπομπής και συνεχίστε

Βήμα 5

Ανεβάστε το spot της εκπομπής και προαιρετικά αν έχετε κάποιο video και banner για τη προώθηση της εκπομπής σας

Βήμα 6

Εδώ βλέπετε τη σύνοψη των επιλογών σας.

Αν όλα είναι εντάξει πατήστε στο κουμπί “Τέλος”