Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio-Παραγωγή Δημοσιογραφικής Εκπομπής» προάγει τον Γραμματισμό στα Μέσα και στην Πληροφορία παρέχοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες δημοσιογράφους, ώστε να προσεγγίσουν κριτικά την πληροφορία που προέρχεται από τις ποικίλες πηγές. Παράλληλα, προωθείται η καλλιέργεια της κουλτούρας του ραδιοφώνου ως εκπαιδευτικό εργαλείο και ως μέσο επικοινωνίας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας για τους μαθητές (edutainment). Στο βιωματικό μέρος οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες για να δημιουργήσουν πρωτότυπα ραδιοφωνικά προϊόντα μέσω της διαδικασίας ραδιοφωνικής παραγωγής, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αιχμής τους, ενώ παράλληλα μέσω της συνολικής διαδικασίας του προγράμματος τους δίνονται ερεθίσματα επαγγελματικών επιλογών, όπως το επάγγελμα του δημοσιογράφου, του ηχολήπτη και του μηχανικού λογισμικού. Οι συμμετέχοντες είναι ενεργοί στην παραγωγή, αλλά και κριτικοί αναγνώστες/ακροατές και παρατηρητές της διαδικασίας.

Συνεργαζόμενοι Φορείς

1. Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας”, «European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» (E.S.R.)
2. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), που προέκυψε από τη συνένωση των παλαιότερων συνεργαζόμενων Τμημάτων (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης)
3. Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)
4. Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.)

Περισσότερες πληροφορίες: //europeanschoolradio.eu/el/ekprogrammakanoradiofonoesr 

 

Βήμα 1

Επισκφτείτε τo http://europeanschoolradio.eu/wp-login.php και συνδεθείτε μέσω Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου όπως υποδεικνύει η εικόνα

Βήμα 2

Από το μενού της ιστοσελίδας επιλέξτε το “Προσθήκη Εκπομπής”

Βήμα 3

Από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα βρείτε την ημερομηνία που θα μεταδοθεί η εκπομπή σας και πατήστε στην ώρα που επισημαίνεται πως διατίθεται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Βήμα 4

Συμπληρώστε τον τίτλο και τη περιγραφή της εκπομπής σας στα Αγγλικά, ανοίξτε τη καρτέλα “Ελληνικά” και συμπληρώστε και εκεί τον τίτλο και την περιγραφή της εκπομπής σας.

Επίσης, επιλέξτε το κουτάκι “Ζωντανή Εκπομπή” και αλλάξτε τη γλώσσα στα Greek, Modern

Τέλος, διαλέξτε τις θεματικές της εκπομπής και συνεχίστε

Βήμα 5

Ανεβάστε το spot της εκπομπής και προαιρετικά αν έχετε κάποιο video και banner για τη προώθηση της εκπομπής σας

Βήμα 6

Εδώ βλέπετε τη σύνοψη των επιλογών σας.

Αν όλα είναι εντάξει πατήστε στο κουμπί “Τέλος”