Αγαπητοί εκπαιδευτικοί- συνεργάτες και φίλοι του Μαθητικού Ραδιοφώνου,
Μία μεγάλη στιγμή για το ραδιόφωνο της εκπαιδευτικής κοινότητας έρχεται! Οι δυναμικές συμπράξεις, που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης, μας έδωσαν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε την απολύτως αναγκαία επιμορφωτική εκδήλωση για το Μαθητικό Ραδιόφωνο αυτή την περίοδο της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης.
Για πρώτη φορά επιδιώκεται να αναδειχθεί η πολυδιάστατη όψη του Ραδιοφώνου διαχρονικά αλλά και ιδιαίτερα στις νέες απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να πλαισιωθεί επιστημονικά από διαφορετικούς τομείς. Παράλληλα, σκοπεύει να ενθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο να ασχοληθεί ενεργά με το Μαθητικό Ραδιόφωνο European School Radio αναδεικνύοντας ενδεικτικές Καλές Πρακτικές από συναδέλφους και παρέχοντας εργαστήρια για ραδιοφωνική και μουσική παραγωγή δια ζώσης και εξ αποστάσεως.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου και σας καλούμε να λάβετε μέρος στις εργασίες της τηλε-διημερίδας!

Η   Επιστημονική Εταιρεία “European School Radio” και το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) συνδιοργανώνουν στις 22 & 23 Ιανουαρίου 2021 τηλε-διημερίδα με τίτλο: Το Διαδικτυακό Μαθητικό Ραδιόφωνο στην Ψηφιακή Εκπαίδευση”

Η τηλε-διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Ελλάδας και της Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΚΟΜΕ. Επίσης, έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση, της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και των παρακάτω Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού: 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ιονίων Νήσων, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.

Σε μια εποχή που η ανάγκη προώθησης του Γραμματισμού στα Μέσα και στην Πληροφορία είναι πλέον επιβεβλημένη, η τηλε-διημερίδα στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο του Μαθητικού Ραδιοφώνου ως Μέσου στη διδακτική πράξη, όπως αυτή εξελίχθηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο τα τελευταία χρόνια, αλλά και όπως διαμορφώνεται σήμερα με την εκτεταμένη χρήση διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

  • Το Μαθητικό Ραδιόφωνο- Πλαίσιο και δράση
  • Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ”
  • Το ραδιόφωνο ως Μέσο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση
  • Τεχνολογία Μαθητικού Ραδιοφώνου
  • Δημοσιογραφία και Μαθητικό Ραδιόφωνο
  • Διδακτικές προτάσεις αξιοποίησης Μαθητικού Ραδιοφώνου
  • Εργαστήριο: Ζωντανή μουσική εκτέλεση σε κατανεμημένα περιβάλλοντα επικοινωνίας
  • Εργαστήρια:  Παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής για το European School Radio
  • Εργαστήριο:  Δημιουργούμε μουσική εξ αποστάσεως
  • Η τηλε-διημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. 

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ: https://society.europeanschoolradio.eu/diimerida2021/#registration 

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της Τηλε-διημερίδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://diimerida2021.europeanschoolradio.eu/

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Επικοινωνίας: diimerida2021@europeanschoolradio.eu


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βήμα 1

Επισκφτείτε τo http://europeanschoolradio.eu/wp-login.php και συνδεθείτε μέσω Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου όπως υποδεικνύει η εικόνα

Βήμα 2

Από το μενού της ιστοσελίδας επιλέξτε το “Προσθήκη Εκπομπής”

Βήμα 3

Από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα βρείτε την ημερομηνία που θα μεταδοθεί η εκπομπή σας και πατήστε στην ώρα που επισημαίνεται πως διατίθεται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Βήμα 4

Συμπληρώστε τον τίτλο και τη περιγραφή της εκπομπής σας στα Αγγλικά, ανοίξτε τη καρτέλα “Ελληνικά” και συμπληρώστε και εκεί τον τίτλο και την περιγραφή της εκπομπής σας.

Επίσης, επιλέξτε το κουτάκι “Ζωντανή Εκπομπή” και αλλάξτε τη γλώσσα στα Greek, Modern

Τέλος, διαλέξτε τις θεματικές της εκπομπής και συνεχίστε

Βήμα 5

Ανεβάστε το spot της εκπομπής και προαιρετικά αν έχετε κάποιο video και banner για τη προώθηση της εκπομπής σας

Βήμα 6

Εδώ βλέπετε τη σύνοψη των επιλογών σας.

Αν όλα είναι εντάξει πατήστε στο κουμπί “Τέλος”